Grad Beograd daje u zakup poljoprivredno zemljište

Grad Beograd oglasio je davanje u zakup i na korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta. Ukupna površina koja se daje u zakup je više od 5.770 hektara.

Postupak javnog nadmetanja sprovodi se elektronskim putem, preko veb-aplikacije za sprovođenje javnog nadmetanja na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprave za poljoprivredno zemljište, piše eKapija.

Poljoprivredno zemljište daje se u zakup javnim oglašavanjem, odnosno javnim nadmetanjem u dva kruga. Javni oglas u prvom krugu raspisuje se posle okončanja postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta na korišćenje bez plaćanja naknade i davanja u zakup po osnovu prava prečeg zakupa za preostalu površinu poljoprivrednog zemljišta.

Javni oglas u drugom krugu raspisuje se nakon okončanja postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini po prvom krugu javnog nadmetanja.

Ako se sve poljoprivredno zemljište ne izda u zakup u prvom i drugom krugu, može da se donose odluka o raspisivanju novog javnog oglasa, po pravilima drugog kruga.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

23.04.2024.

Javni pozivi za subvencije u oblasti poljoprivrede

10.12.2023.

Nikola Nikodijević: Grad Beograd dinamično povećava subvencije za poljoprivednike

28.09.2023.

Besplatne obuke

02.03.2023.

Rakovčani mogu da se prijave za subvencije grada

01.03.2023.

Javni pozivi za subvencije u poljoprivredi

07.01.2023.

U zakup 3.500 hektara državnog zemljišta

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca