Osnovan Savez za regenerativnu poljoprivredu

U Novom Sadu,  osnovan je Savez za regenerativnu poljoprivredu Srbije, kao korak ka stvaranju održivije, otpornije i isplativije poljoprivrede kod nas. Novosadsko udruženje „Eko Inovacija na Balkanu“,  Poljoprivredni fakultet u  Novom Sadu,  beogradski „Institut za razvoj i inovacije“ i kompanija GILAB iz Beograda, su osnovali Savez uz podršku poljoprivrednika koji već primenjuju regenerativne poljoprivredne prakse u svojoj proizvodnji.

Osnovni cilj Saveza je zajedničko rešavanje sistemskih izazova koji zahtevaju saradnju između privrede, nauke, državnih institucija, udruženja poljoprivrednika, nevladinih organizacija i drugih relevantnih učesnika. Savez će težiti da oblikuje i unapredi ovaj cilj kako bi se podstakla primena regenerativnih praksi u poljoprivredi.

Planirano je da se rad Saveza  ostvaruje kroz povezivanje i zajednički rad svih učesnika koji se direktno bave regenerativnom poljoprivredom u nekoj meri, kao i onih koji indirektno, svojim radom  mogu doprineti da ona bude u većoj meri raširena u Srbiji.

Na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu, Savez će predstaviti svoju viziju, ciljeve i aktivnosti, 12. marta. Takođe, biće organizovana i panel diskusija o  aktuelnim temama od značaja za čitav sektor regenerativne poljoprivrede i svih njenih učesnika, pokrivajući problematiku gazdinstva, ali i kreiranja tržišta za regenerativne proizvode.

Savez za regenerativnu poljoprivredu,  otvoren je za sve koji su zainteresovani da postanu njegovi partneri i  za saradnju sa srodnim udruženjima na prostoru Republike Srbije.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca