NLB Komercijalna banka: Snaga pojedinca u promovisanju održivih koncepata

Iako nam se može činiti da naš individualni doprinos nije značajan u globalnom kontekstu, istina je da svaki pojedinac ima mogućnost da ostvari promene upravo na ovom, mikro nivou. Naši svakodnevni postupci, izbori i stavovi imaju uticaj na ljude oko nas, a time i na društvo u celini“, zaključio je Dejan Janjatović na panelu “Walk the talk: Značaj aktivizma u promovisanju ESG koncepta“ održanom na 31. Kopaonik biznis foruma.

Ovogodišnji panel u organizaciji NLB Komercijalne banke i Saveza ekonomista Srbije kojim je moderirao Dejan Janjatović, zamenik predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke, okupio je istaknute ličnosti iz različitih sfera društvenog života koje preduzimaju korake ka promociji održivosti i društvene odgovornosti. Među učesnicima bili su Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala; glumica Hristina Popović; Galeb Nikačević, autor i voditelj podkasta „Agelast“ i Nenad Krstić, bivši košarkaš i sada vlasnik destilerije Krstić.

Slobodan Bubnjević, naučni novinar, otvorio je ovaj nesvakidašnji panel prezentacijom uvodeći sve prisutne u svet ESG-a, postavljajući ključno pitanje: “Šta bi bilo kada bismo svi odustali od odgovornosti?”.

„Život po principima održivosti postaje sve važniji dok se suočavamo sa izazovima velikih klimatskih, socijalnih i ekonomskih promena. Aktivizam igra ključnu ulogu u oblikovanju svesti o održivosti i postavljanju temelja za društveno odgovorno ponašanje, bilo da potiče od javnih ličnosti, korporacija, institucija ili pojedinaca. U tom kontekstu, javne ličnosti mogu da odigraju ključnu ulogu, jer njihov uticaj i vidljivost služe kao snažan katalizator za promociju principa održivosti i podsticanje šire javnosti na akciju“, istakao je Dejan Janjatović, zamenik predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

NLB Komercijalna banka i ove godine kao generalni sponzor Kopaonik biznis.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

23.05.2023.

Dva i po miliona dinara za najbolje projekte iz oblasti organske proizvodnje

22.11.2022.

Nov mandat za predsednika i zamenika predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke

02.11.2022.

Kako doći do dostupne ali prilično skupe savremene mehanizacije

26.10.2022.

Vaš partner od setve do žetve: Brzi i povoljni agro krediti za poljoprivrednike

20.10.2022.

Prava prilika malih biznisa iz Srbije da osvoje region

17.09.2022.

Izabrano najbolje poljoprivredno gazdinstvo i tri mlada poljoprivrednika

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca