Zašto je granola pravi izbor za zdrav doručak?

Granola, za one koji ne znaju, je hrskavi musli koji skoro svi volimo. Kupovna je prepuna dodatih šećera, a domaća se lako pravi i preukusna je.

Razgovarali smo sa Ivanom Vidović koja je kroz par rečenica opisala svoje malo porodično preduzeće koje se bavi izradom domaće, potuno prirodne granole, bez dodatnog šećera, aditiva i konzervansa.

“Naša granola je mala porodična manufaktura koja se bavi proizvodnjom domaće granole na najprirodniji način – ručno, i bez dodavanja industrijskog šećera, rafinisanih ulja, aditiva, veštačkih aroma i boja i slično. To je ujedno i ono što nas izdvaja od industrijskih granola i daje nam prednost, jer predstavlja daleko zdraviji i kvalitetniji izbor koji pritom ne gubi na ukusu i hrskavosti. Sve Naše granole nastale su upravo u želji da zadovolje potražnju onog dela kupaca koji vode računa o svojoj ishrani, koji žele da se hrane zdravije a da se ne odreknu dobrog ukusa i kvaliteta. Ne treba zanemariti ni uštedu vremena koju ovakvim obrokom dobijate, budući da zbog bogatog sastava, sve Naše granole predstavljaju kompletan obrok: dovoljno je samo da ih prelijete tečnošću po želji (mleko, biljno mleko, jogurt, kefir, grčki jogurt, pa čak i voda) i dobijate spreman obrok za samo par sekundi!

Koriste se isključivo domaći proizvodi sa naših područja, a granola je dostupna u 4 različita ukusa. Sama granola predstavlja nešto slično musliju, koji se peče na niskim temperaturama.Sagovornica ističe da pored granole proizvode i puter od lešnika kao i namaze od kakaa i meda. Sve je potpuno prirodno i proizvodi se ručno, što kako sagovornica ističe zahteva puno vremena i truda.

Svoje proizvode plasiraju uglavnom na naše tržište na teritoriji Beograda, kako sagovornica kaže uglavno su to pijace poput Kalenić,  i u  nekih ugostiteljskih objekata. Ivana ističe da se sa svojim suprugom isključivo bavi ovom proizvodnjom, što dodatno daje na značaju ovoj porodičnoj proizvodnji.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca