Najveća smotra agrara

Novosadski sajam koji u je u 2024. godini ušao u drugi vek postojanja, od subote, 18. do četvrtka, 23. maja, priređuje 91. međunarodni poljoprivredni sajam.

Smotra agrara koja nosi oznaku „Najbolje iz Vojvodine“, ove godine biće realizovana sa Evropskom unijom kao Partnerom, Generalni sponzor je Globos osiguranje, Zlatni sponzor Al Dahra, a Banka partner je Banka Poštanska štedionica. Tradicionalno, uz Sajam su i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad…

Do sada su učešće potvrdili izlagači iz oko 40 zemalja, među kojima su i one koje će svoju privredu predstaviti ne samo kroz pojedinačne promotivne štandove, već i na kolektivnim izložbama.

U drugoj polovini maja izlagače i posetioce očekuju svi poznati segmenti Poljoprivrednog sajma  – Izložba poljoprivredne mehanizacije i opreme za prehrambenu industriju, izložba hrane i pića… Priredbu tradicionalno prati Nacionalna izložba stoke, koja je organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. U organizaciji Ministarstva poljoprivrede u planu su i izložbe organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ i zanatskog piva.

Tokom šest dana predstaviće se i osiguravajuća društva, banke, institucije.., a Kongresni centar „Master“ biće domaćin i brojnim poslovnim i stručnim skupovima.

Tradicija ocenjivanja kvaliteta na Novosadskom sajmu duga je gotovo četrnaest decenija. U susret 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu vrednovanje kvaliteta proizvoda i usluga počelo je u februaru. Priznanja Novosadskog sajma izlagačima će biti uručena na svečanostima tokom priredbe, dok će šampionima posebna čast biti ukazana na Večeri šampiona, u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Posetioce sa kupljenim ulaznicama, kao i obično očekuje Poklon-igra

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

17.05.2024.

Sutra počinje najvažniji agro-biznis događaj

14.05.2024.

Italijanske visoko inovativne tehnologije

14.05.2024.

Seminar: Izazov ili šansa za soju iz našeg regiona

25.04.2024.

Dušanka Golubović: Ministarstvo poljoprivrede pokrovitelj izložbe stoke na Novosadskom sajmu

23.04.2024.

Uskoro najveća smotra agrara

09.04.2024.

Izložba poljoprivredne mehanizacije tradicionalno privlači najveći broj posetilaca Međunarodnog poljoprivrednog sajma

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca