Rešenja o vlasništvu za obradivo zemljište

Na inicijativu Gradske opštine Zemun, poljoprivrednici iz Batajnice umesto statusa korisnika poljoprivrednog zemljišta sada imaju status imaoca prava svojine, saopšteno je iz ove opštine.

Podela prvih 25 rešenja, koje je donela Gradska opština Zemun – Odeljenje za imovinsko-pravne i stambene poslove, organizovana je 12. aprila u Jedinstvenom upravnom mestu u Batajnici.

Tom prilikom predsednik gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević je istakao da je država pronašla model za rešenje ovog višedecenijskog problema, čime je poljoprivrednicima omogućeno da ubuduće rade kao svoji na svome.

Svi poljoprivrednici koji su dobili rešenja sada će moći da imovinu upišu u katastar, kao nosioci prava svojine.

Gradska opština Zemun je prošle godine pokrenula neophodne procedure kako bi se problem vezan za povraćaj vlasništva nad poljoprivrednim zemljištem građana Batajnice rešio.

Stručne službe Opštine sarađivale su sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravom za poljoprivredno zemljište i Državnim pravobranilaštvom Republike Srbije na rešavanju problema i dolaženju do pozitivnog ishoda koji je u interesu građana.

Poljoprivrednici su u skladu sa Odlukom o određivanju zemljišta koje prestaje da bude gradsko građevinsko zemljište i građevinsko zemljište u KO Batajnica, koju je donela Skupština GO Zemun 1991. godine, imali mogućnost da se evidentiraju i ostvare pravo na vraćanje poljoprivrednog zemljišta u svojinu.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

17.05.2024.

Sutra počinje najvažniji agro-biznis događaj

15.05.2024.

Konkurs za nabavku opreme

01.05.2024.

Miloš Vučević: Rast stočarstva jedan od prioriteta i sprovodiće se kroz mere i aktivnosti usmerene na očuvanje stočnog fonda

26.04.2024.

Konkurs za korišćenje sredstava za subvencije u poljoprivredi

09.04.2024.

Izložba poljoprivredne mehanizacije tradicionalno privlači najveći broj posetilaca Međunarodnog poljoprivrednog sajma

21.03.2024.

Apel poljoprivrednim proizvođačima

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca