Prvi “Agro sajam“

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Opština Čajetina i “Zlatiborski eko agrar“ organizuju Prvi sajam poljoprivrede i ruralnog turizma “Zlatibor 2024“ od 10. do 12. Maja.

Sajam će biti održan na više lokacija u centru naseljenog mesta Zlatibor, koji će predstavljati jedinstvenu priliku za sticanje novih znanja, umrežavanje i davanje značajnog doprinosa razvoju poljoprivrede u regionu.

Sajam će se odvijati u tri celine – izložbeno-prodajnom, koji će se odvijati na Kraljevom trgu na Zlatiboru, gde će biti predstavljene poljoprivredno-savetodavne službe iz cele Srbije, kao i proizvođači koje oni preporučuju, edukativni deo koji će se odvijati u Inovacionom biznis centru Zlatibor i ono što vidimo kao glavni adut ove manifestacija je izložba poljoprivredne mehanizacije koja će se održati u neposrednoj blizini Turističko rekreativnog kompleksa na Zlatiboru – naglasio je direktor “Zlatiborskog eko agrara“ Marko Marić.

“Zlatiborski eko agrar“ je odnedavno bogatiji za ogranak pod nazivom “Agro sajam“ koji je specijalizovan za organizaciju događaja u oblasti poljoprivrede i turizma poput “Pršutijade“, “Rakijade“ i sličnih manifestacija karakterističnih za zlatiborski kraj.

Marić je posebno istakao da je edukacija poljoprivrednika sve značajniji osnov uspešnog bavljenja ovom privrednom granom i taj segment je neodvojiv od onoga što “Eko agrar“ uobičajeno radi.

Insistiramo na primeni nauke u praksi u cilju podizanja prinosa i bolje ekonomičnosti na gazdinstvima. Sve edukacije se odvijaju sa naglaskom na uslove poslovanja u našem kraju, u brdsko-planinskom području, i kao što smo prošle godine održali veliki broj predavanja za poljoprivrednike, istim tempom nastavljamo i u ovoj godini. Prvu narednu edukaciju ćemo realizovati u saradnji sa Centrom za ispitivanje namirnica sa kojim nameravamo da organizujemo i jednu školu u kojoj će se izlagači sa smotre suvomesnatih proizvoda edukovati na koji način su njihovi proizvodi ocenjivani i kako su kategorisani, kako bi znali kako da u budućnosti još više unaprede nivo kvaliteta svojih proizvoda – zaključio je direktor “Zlatiborskog eko agrara“ Marko Marić.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

25.10.2022.

Konferencija posvećena tehnološkim inovacijama u poljoprivredi

06.10.2022.

Raspisan Javni poziv za podnošenje zahteva proizvođačima suncokreta

17.08.2022.

Za uređenje poljoprivrednog zemljišta više od 272 miliona dinara

01.04.2022.

Unapređenje saradnje Srbije i Mađarske u oblasti poljoprivrednih nauka

04.10.2021.

Prvi Berry Business Forum na Beogradskom sajmu 

28.01.2021.

Uskoro ,, Pršutijada“

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca