Dušanka Golubović: Ministarstvo poljoprivrede pokrovitelj izložbe stoke na Novosadskom sajmu

Državna sekretarka Dušanka Golubović najavila je na konferenciji za novinare aktivnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na predstojećem 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će se održati od 18. do 23. maja u Novom Sadu. Partner ovogodišnjeg 91.međunarodnog sajma poljoprivrede je Evropska unija.

„Novosadski sajam sa partnerstvom sa EU može da pruži dodatnu šansu i priliku za domaće proizvođače da predstave svoje proizvode, ali i za investitore koji na ovom mestu mogu da dođu do kvalitetnih informacija, kontakata, ali i svega drugog što dodatno može da doprinese afirmaciji srpskih privrednih aktivnosti sa zemljama članicama EU“, izjavila je Golubović

Golubović je istakla da je važno da politika koju sprovodi ministarstvo, pre svega insistira na segmentu prehrambene sigurnosti kao njenog značajnog dela u okviru mera u Ministrstvu poljoprivrede.

„Ovo će biti dobra prilika za prezentaciju aktuelnih i planiranih mera, ali i primere iz prakse, uz korisne informacije, kako bi proizvodnja mogla biti održivija i konkurentnija“, rekla je Golubović.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, tradicionalno je pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, najveće izložbe tog tipa na Balkanu, od pre pet godina i Izložbe genetskih potencijala. Pod pokroviteljstvom Ministarstva biće organizovana Izložba organskih proizvoda, proizvoda sa oznakom  geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ i kraft piva.

Promotivni štand Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nalaziće se u Hali „Master“ gde će biti organizovani i brojni drugi sadržaji, okruli stolovi, radionice i predavanja.

Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede predstaviće se najsavremenija tehnička i tehnološka dostignuća i primena nauke u poljoprivredi, a  najznačajnije celine sajma biće izložbe poljoprivredne mehanizacije, stoke, organskih proizvoda, ali i različiti stručni, poslovni i naučni skupovi. Ove godine na sajmu će se predstaviti 1.200 izlagača kako iz Srbije, tako i iz još oko 40 zemalja.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

23.04.2024.

Uskoro najveća smotra agrara

15.04.2024.

Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

05.04.2024.

Najveća smotra agrara

02.04.2024.

„Najdomaćin 2024“ u Lazarevcu

01.04.2024.

Raspisan javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine

22.03.2024.

Poljoprivrednicima na raspolaganju više kanala informisanja

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca