Manifestacija “Walk & Wine”

U subotu 8. јuna u Irigu će biti održana druga po redu anifestacija “Walk & Wine”, manifestacija koja je u vinskoj šetnji po iriškom vinogorju okupila prave vinoljupce.

Fruškogorska vinska šetnja „Walk & Wine 2024“ predstavlja  putovanje kroz fruškogorske vinograde ovog vinskog regiona.

Na kružnoj pešačkoj ruti dugoj 7,6 km, vinoljupci će imati priliku da degustiraju vrhunska fruškogorska vina na šest degustacionih punktova, kao i da uživaju u ukusima lokalnih specijaliteta. Inspirativna šetnja kroz fruškogorske vinograde počinje u subotu 8. juna  sa Ribarskog trga u Irigu.

Ture se, počev od 12 časova organizuju na svakih sat vremena. Šetače-vinopije na startu očekuje „Welcome desk“, na kome će preuzimati startni paket sa čašom za degustaciju vina i torbicom, 6 vaučera za degustaciju vina, mapom rute, osveženjem i poklon suvenirom.

Planirane šetnje su u grupama od maksimalno 70 posetilaca sa vodičem.

Šetajući stazom fruškogorske vinske šetnje, posetioci će proći pored urbanog dela Iriga, živopisnog sremačkog naselja, manastira Novo Hopovo, iriških vinograda, fruškogorskih salaša, prirodnog izvora iz doba Marije Terezije, a vratiće se na Ribarski trg kroz portu crkve Svetog Nikole.

Nakon šetnje, na početnoj – a ujedno i krajnjoj tački – iriškom Ribarskom trgu, posetioci će “iz prve ruke” moći da izaberu i kupe autentična lokalna vina koja su tokom hedonističke šetnje degustirali.

Organizator događaja je Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinske vlade, Opštine Irig, Nacionalnog parka Fruška gora, Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla “Srem-Fruška gora”, Garancijskog fonda AP Vojvodine, Razvojnog fonda Vojvodine i Vinske prestonice

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca