Ministarstva poljoprivrede Srbije i Republike Srpske potpisala memorandum o saradnji

Ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Republike Srpske, Aleksandar Martinović i Savo Manić, potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti agradnih plaćanja.

Potpisani Memorandum o saradnji omogućiće efikasnije agrarno plaćanje i izlazak na treća tržišta, navodi se u saopštenju srpskog Ministarstva poljoprivrede.

Ministri su na sastanku, kako se dodaje u saopštenju, pričali i o saradnji u oblasti fitosanitarne inspekcije, o saradnji u oblasti veterinarstva, ali i o tome da Srbija i Republika Srpska imaju usklađene i nivelisane cene kao i generalnu kompatibilnost.

„Održali xmo veoma konstruktivan, prijateljski sastanak tokom kojeg smo razmenili iskustva, pre svega, kada je u pitanju funkcionisanje naših institucija za agrarna plaćanja. Srbija je napravila krupan iskorak uspostavljanjem sistema eAgrar koji omogućava brzo prijavljivanje za subvencije kojima Republika Srbija podržava svoje poljoprivredne proizvođače. Pričali smo o saradnji u oblasti fitosanitarne inspekcije, o saradnji u oblasti veterinarstva, ali i o tome da imamo usklađene i nivelisane cene, generalnu kompatibilnost, i, što je jako važno, da omogućimo zajednički izlazak na treća tržišta sa određenim poljoprivrednim proizvodima Republike Srbije i Republike Srpske“, saglasni su ministri Martinović i Minić.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

13.06.2024.

Postignut načelni dogovor u četiri tačke sa malinarima i hladnjačarima

09.06.2024.

Koja je cena maline

02.06.2024.

Ovo je početna cena otkupa maline

30.05.2024.

Martinović u poseti Veterinarskom institutu u Nišu: Brigom o zdravlju životinja do povećanja stočnog fonda

28.05.2024.

Aleksandar Martinović sastao se danas sa ambasadorom Federativne Republike Brazil u Republici Srbiji

27.05.2024.

Martinović: Zajedno do rešenja

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca