Sastanak sa predstavnicima Udruženja odgajivača svinja Srbije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović danas je, zajedno sa svojim saradnicima, održao sastanak sa predstavnicima Udruženja odgajivača svinja Srbije. Na sastanku, koji je protekao u konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi, otvorene su sve teme važne za ovaj segment stočarstva.

U razgovoru ministra i predstavnika pomenutog udruženja konstatovano je da postoji dobra saradnja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa Udruženjem odgajivača svinja Srbije, potvrđen je zajednički stav da se sa uspešnom saradnjom nastavi i u budućem periodu i istaknuto je da samo zajedničkim i partnerskim radom države i odgajivača svinja mogu da se postignu dobri rezultati u ovoj oblasti stočarske proizvodnje.

Naglasivši da je osnaživanje svinjarstva, ali i povećanje ukupnog stočnog fonda u Republici Srbiji strateški cilj naše države, ministar Martinović saglasio se sa predstavnicima ovog udruženja da je potrebno da se nastavi sa režimom stroge kontrole uvoza svežeg i zamrznutog svinjskog mesa. Takođe, na sastanku je zaključeno da je neophodan zajednički rad Uprave za veterinu i proizvođača svinja u oblasti suzbijanja afričke kuge svinja, koja trenutno predstavlja najveći problem za izvoz domaćeg svinjskog mesa na evropsko i svetsko tržište.

Ministar je sagovornike upoznao sa tim da će Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine Republike Srbije uskoro organizovati javno slušanje na temu rekonfiguracije podsticaja iz budžeta Republike Srbije, te pozvao predstavnike ovog udruženja da se aktivno uključe u pomenuto javno slušanje.

Sastanku su prisustvovali i državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede Livija Pavićević, pomoćnici ministra Nenad Katanić i Milica Neđić, kao i direktori Uprave za veterinu i Uprave za agrarna plaćanja Živko Matijević i Slobodan Nikolovski i Mirko Novaković iz Sektora za stočarstvo Ministarstva.

Ispred Udruženja odgajivača svinja Srbije, koje je inače krovno udruženje u čijem se sastavu nalazi 17 privrednih društava i poljoprivrednih gazdinstava, odnsno farmi, prisutni su bili Ronald Holo, Milorad Vlaškalić, Zoran Ilić, Oliver Stanković i Marina Mišković.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

22.07.2024.

Zaključen Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti poljoprivrede

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

08.07.2024.

Aleksandar Martinović: Izvesno povećanje otkupne cene maline

02.07.2024.

Ministar Martinović: Neophodna što bolja edukacija potencijalnih korisnika IPARD programa

01.07.2024.

Aleksandar Martinović: Dodatno finansiranje planirano je Zakonom o budžetu za 2024.

25.06.2024.

Održan sastanak ministra Martinovića i predstavnika poljoprivrednih udruženja

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca