Ukupno 4,5 miliona dinara za podsticajne mere u poljoprivredi

Grad Bor je izdvojio 4,5 miliona dinara za podsticajne mere u poljoprivredi, pa je tako potpisano 45 ugovora sa poljoprivrednicima iz borskih sela koji će subvencije iskoristiti za kupovinu opreme – mašina za zaštitu bilja, kosačica, ali i ograde oko višegodišnjih zasada ili voćnjaka.

Među poljoprivrednicima koji su potpisali ove ugovore, najveće interesovanje je bilo za kupovinu kosačica, mašina za skidanje useva i obradu zemlje, navodi se na sajtu Gradske uprave Bora.

Član Gradskog veća Ljubiša Repeđić rekao je da, s obzirom da ove godine vlada veliko interesovanje za subvencije, rebalansom će biti izdvojeno dodatnih osam miliona dinara.

Zamenik gadonačelnika Milivoje Janošević istakao je da video zadovoljstvo na licima poljoprivrednika i dodao da Grad Bor ulaže veliki napor kako bi se izjednačio život na selu i u gradu.

– Odeljenje za poljoprivredu odlično radi svoj posao. Svi smo zadovoljni odzivom naših sugrađana jer je ovo pokazatelj da smo svi dobro uradili posao, da podjednako mislimo kako na grad tako i na naša sela – rekao je Janošević.

Sva registrovana poljoprivredna gazdinstva, na teritoriji grada Bora, imaju pravo da se prijave na raspisan konkurs, a sve dodatne informacije ili eventualnu pomoć, poljoprivrednici se mogu obratiti Odeljenju za poljoprivredu i društvene delatnosti pri Gradskoj upravi.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

22.07.2024.

Zaključen Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti poljoprivrede

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

08.07.2024.

Raspisana dva javna poziva namenjena poljoprivredinicima

04.07.2024.

Poljoprivrednicima 46 traktora

26.06.2024.

Poziv bankama za kreditiranje

20.06.2024.

Raspisivanja konkursa za dodelu podsticajnih sredstava

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca