Za lovstvo u Vojvodini dodeljeno više od 108,6 miliona dinara

Za razvoj lovstva u Vojvodini izdvojeno je više od 108,6 miliona dinara putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a ugovori o dodeli sredstva uručeni su korisnicima danas u Lovačkom savezu Vojvodine.

Kako je saopštila Pokrajinska vlada, zaključen je 261 ugovor sa 93 korisnika, među kojima najveći broj čine lovačka udruženja – 85, javna preduzeća i privredna društva.

Korisnicima koji su ostvarili prava na ova sredstva iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2024. godinu, ugovore je uručio pomoćnik resornog sekretara Milan Dozet.

Dozet je ukazao da je ovoga puta Sekretarijat posebnu pažnju posvetio podršci biodiverzitetu odnosno unapređenju stanja populacije divljači i njihovih staništa.

„Ovakvom podrškom želeli smo da omogućimo bržu reprodukciju divljači. Sekretarijat vodi računa i o projektima javnih preduzeća, koji su od strateškog značaja za lovni turizam“, naveo je Dozet.

Sredstva koja su danas dodeljena, osim za unapređenje stanja populacije divljači i njenih staništa, namenjena su i za opremanje korisnika lovišta, praćenje stanja pojedinih vrsta divljači u Vojvodini, nabavku odraslih jedinki fazana, nabavku žive divljači poljske jarebice i muflona.

Korisnici sredstva, prema uslovima konkursa, mogu sredstva utrošiti i na izgradnju i rekonstrukciju lovno-tehničkih objekata i nabavku žive divljači u lovištima posebne namene, nabavku opreme za korisnike lovišta, istraživanje realnog prirasta zeca, kao i za troškove osiguranja korisnika lovišta na ime štete od divljači.

Dodeli ugovora prisustvovao je i zamenik pokrajinskog sekretara Zoltan Tot.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

17.06.2024.

Izdvojeno 25 miliona dinara za održavanje manifestacija

08.02.2024.

Široka paleta kreditnih proizvoda

05.02.2024.

Izdvojeno 7,3 miliona dinara za razvoj ženskog preduzetništva

18.10.2023.

Za ribnjake 20 miliona dinara

09.10.2023.

Vojvodina se predstavila na dva međunarodna sajma Fruit Attraction i EXPO REAL

14.08.2023.

Fruškogorska vinska šetnja

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca