Raspisana dva javna poziva namenjena poljoprivredinicima

U Zrenjaninu su raspisana dva javna poziva namenjena poljoprivredinicima, od kojih se jedan odnosi na podnošenje zahteva za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije, a drugi na podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje.

Cilj prvog poziva je podizanje tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava, a njime se daju bespovratna sredstva u iznosu od četiri miliona dinara, a po jednoj prijavi se može dobiti najviše 200.000 dinara.

Sredstva su namenjena za investicije u sektore mleka, mesa, proizvodnje konzumnih jaja, voća, grožđa, povrća, uključujući pečurke, zatim cveća i useva.

Javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje raspisan je u cilju realizacije mere za unapređenje organske poljoprivredne proizvodnje u Zrenjaninu.

Obuhvata dodelu novca za nabavku sadnog i semenskog materijala, kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju, a deo su ostalih mera ruralnog razvoja, odnosno troškovi nabavke sitnih alata, opreme i mehanizacije za organsku proizvodnju, opreme za podizanje plastenika, biozaštite i slično.

Ukupna sredstva za ove namene iznose dva miliona dinara, a po korisniku se može dobiti do 200.000 dinara.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

23.07.2024.

Raspisan Javni poziv za premiju za mleko za drugi kvartal 2024. godine

22.07.2024.

Zaključen Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti poljoprivrede

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

04.07.2024.

Poljoprivrednicima 46 traktora

26.06.2024.

Poziv bankama za kreditiranje

21.06.2024.

Produžen rok za podnošenje zahteva za IPARD podsticaje

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca