Raspisan konkurs za sticanje oznake kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević učestvovao je na konferenciji za medije povodom raspisivanja konkursa za sticanje prava korišćenja oznake kvaliteta proizvoda, usluga i manifestacija „Najbolje iz Vojvodine“ za 2024. godinu.

Odluka o uspostavljanju znaka doneta je 2004. godine, ali je poslednji put dodeljena 2016, posle čega je ponovo uspostavljena 2021. godine.

– Kada smo vratili oznaku „Najbolje iz Vojvodine“, odlučili smo da promovišemo regionalno poreklo, kao što se to čini u svetu. Oznaka se dobija na tri godine, a svake godine se vrši rigorozna kontrola kako bi oznaka imala svoju težinu – istakao je Ivanišević.

Dodelom oznake podstiče se promocija privrede i turizma na teritoriji AP Vojvodine i lokalnih samouprava, konkurentnost, jačanje tržišnog pristupa poslovanju i veza sa postojećim klijentima, kao i širenje mreže novih poslovnih partnera.

Pravo učešća na konkursu imaju preduzetnici, pravna i fizička lica koji se bave proizvodnjom roba, pružanjem usluga i organizacijom programa i manifestacija, a koji imaju sedište, odnosno prebivalište na teritoriji AP Vojvodine.

Proizvodi ili usluge moraju da ispunjavaju uslove propisane referentnim dokumentima o proizvodnji i uslugama, i njihovom stavljanju u promet, zahteve (NASSR) standarda, uz adekvatan vizuelni identitet i sertifikovane sisteme, dok bi teme manifestacija trebalo da se odnose na oblast privrede i turizma u Vojvodini i da se u kontinuitetu održavaju najmanje dve godine.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca