Ministarstvo poljoprivrede demantuje netačne informacije

Povodom toga što se od strane pojedinih asocijacija proizođača mleka na društvenim mrežama i Viber grupama asocijacija širi lažna i netačna vest o ukidanju premija za mleko, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obaveštava javnost o sledećem:

Informacija da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ukida premije za mleko apsolutno je zlonamerna i neistinita. Na sastancima koji su održani u Vladi Republike Srbije i u Ministarstvu poljoprivrede, predstavnicima asocijacija proizvođača mleka direktno i lično je rečeno da se premije za mleko ne ukidaju i tim povodom su zamoljeni da ne šire lažne vesti u javnosti, ali uprkos tome neodgovorni pojedinci iz asocijacija nastavili su sa objavljivanjem netačnih informacija, pozivajući proizvođače na protest. Ovakvi potezi jasno govore da su motivi određenih pojedinaca iz asocijacija druge prirode i da nemaju nikakve veze sa dijalogom za poboljšanje položaja proizvođača mleka u Republici Srbiji.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je u više navrata naglasilo da je u potpunosti otvoreno za dijalog sa svim sektorima poljoprivrede u Republici Srbiji, sa ciljem konstruktivnih razgovora i zajedničkog iznalaženja prihvatljivih rešenja za probleme u poljoprivredi, u prilog čemu govori i činjenica da je ministar dr Aleksandar Martinović, zajedno sa svojim saradnicima, već do sada održao niz sastanaka sa velikim brojem asocijacija poljoprivrednika i predstavnika prerađivačke industrije.

Ministarstvo će nastaviti da radi na unapređenju položaja i konkurentnosti srpske poljoprivrede, ali neće dozvoliti svesno širenje lažnih informacija i stvaranje uznemirenosti i panike među proizvođačima mleka. Udruženja koja šire ovakve informacije sama su sebe isključila iz daljeg dijaloga sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca