Dani proje i sira

U naselju Medveđica, u subotu  biće održana jedna od najvećih manifestacija, u čitavom Braničevskom okrugu – Dani proje i sira, 13. po redu.

U okviru manifestacije se organizuju i „Miholjski susreti sela“, zahvaljujući projektu vlade republike Srbije i Ministarstva za brigu o selu, gde će brojna udruženja žena i kuvara predstaviti tradiciju u kuvanju i čuvanju starih recepata i zanata.

Raznovrstan program će upotpuniti i realizacija novog serijala, pod nazivom „Put sira“, koji ove godine obuhvata jugoistočnu Srbiju, sa tendencijom proširenja i na ostale krajeve naše predivne zemlje.

Zbog svojih raznovrsnih sadržaja manifestacija „Dani proje i sira“ privlači veliki broj gostiju i učesnika, a posebno je značajna i zanimljiva njena edukativna i promotivna vrednost izvornog narodnog stvaralaštva, nematerijalne kulturne baštine, zatim promocija turističkih, privrednih i sportskih vrednosti Homolja i Srbije.

Pored takmičarskog dela u kojem se bira „Naj proja“, „Naj sir“ i „Najukusniji svadbarski kupus“, program upotpunjuje zabavni i takmičarski deo u vidu seoskih sportskih igara.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca