Etno susreti Niška Banja

Udruženje „Kruna“ iz Niške Banje tradicionalno organizuje manifestaciju „Etno susreti Niška Banja“, koja će se ove godine održati od 6. do 8. septembra na glavnom šetalištu i platou kod fontane. Ovaj događaj okupiće brojne izlagače i posetioce iz svih krajeva Srbije, koji će imati priliku da uživaju u bogatoj ponudi etno rukotvorina, starih zanata i autentične domaće kuhinje.

Organizatori najavljuju čak 120 štandova, na kojima će se predstaviti udruženja, samostalni izlagači, turističke organizacije, privatni restorani i etno sela. Posetioci će moći da kupe ručne radove, biljne proizvode, med, pčelinje proizvode i razne suvenire, a manifestacija ima revijalni, takmičarski i prodajni karakter.

Tema ovogodišnjih „Etno susreta“ je simbolična – „Košulja bela“, koja oslikava put bele košulje kroz život, od rođenja do kraja. Stručni žiri, sastavljen od etnologa specijalizovanih za tkanje i vez, ocenjivaće najbolje radove, a predviđena su i takmičenja u pletenju, vezanju, predenju, kao i pevačko nadmetanje „Slatka mašta“.

Pored sajamske ponude, posetioce očekuje i bogat kulturno-umetnički program. Manifestaciju će pratiti folklorna smotra pod nazivom „Folklorijada – igrom do uspeha“, kratki pozorišni komad iz repertoara „Kruna Teatra“, a za sam kraj je predviđen zabavni program „Ludi Banjski ples“. Predsednica žirija za ovaj deo programa, Tatjana Tajči Petrović, najavila je nagrade i priznanja za najbolje učesnike.

Svi zainteresovani koji žele da učestvuju na sajmu mogu se prijaviti na broj telefona: 066/884-4433.

Manifestaciju organizuje Udruženje „Kruna“, uz podršku Opštine Niška Banja, Turističke organizacije grada Niša i Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“.

Posetite Nišku Banju i uživajte u autentičnoj atmosferi, bogatom kulturnom nasleđu i tradiciji Srbije!

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca