Otvoren značajan događaj koji okuplja brojne posetioce i zvanice

Jubilarni 20. Šumadijski sajam poljoprivrede svečano je otvoren u Kragujevcu.

Na Sajmu ove godine učestvuje preko 100 izlagača, čime je broj onih koji su se za dve decenije predstavili u Kragujevcu premašio četiri hiljade. Na svečanom otvaranju 20. jubilarnog „Šumadijskog sajma poljoprivrede“ u Kragujevcu, u ime ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandra Martinovića, prisutnima se obratila državni sekretar Livija Pavićević.

„Ministarstvo poljoprivrede rado učestvuje u ovako značajnim manifestacijama, koje našim proizvođačima, ali i domaćim i inostranim investitorima, pružaju priliku da se upoznaju sa novinama, potencijalima za saradnju i najnovijim dostignućima iz sveta agrara i poljoprivredne struke. Poljoprivreda je jedna od značajnih komponenti ekonomskog razvoja Republike Srbije i njen položaj je specifičan, jer osim ekonomskog, ima i poseban socijalni i ekološki značaj, pri čemu je istovremeno i nosilac ruralnog razvoja. Interes svih u proizvodnom lancu je što veća proizvodnja i ostvarenje što veće dobiti, a to se može obezbediti povećanjem prinosa i postizanjem dobrog kvaliteta“, naglasila je Pavićević.

Posebnu pažnju privukla je Šumadijska gozba, koju su pripremile podrudničke domaćice iz udruženja ”Šumadijski opanak”, prenose sa Šumadijskog sajma.

Ilustracija: Sa sajma poljoprivrede u Kragujevcu, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: Sa sajma poljoprivrede u Kragujevcu, foto: Domaćinska kuća

Ova gastronomska ponuda predstavila je bogatstvo lokalne kuhinje, pružajući posetiocima priliku da uživaju u autentičnim šumadijskim specijalitetima i ujedno podrže lokalne proizvođače hrane.

Nakon što su uživali u izložbi i specijalitetima, gosti su obišli sajamski prostor, gde su se upoznali sa najnovijim proizvodima, tehnologijama i uslugama koje su predstavili izlagači.

Sajamski prostor bio je dinamično okruženje, ispunjeno interakcijama i razmenom iskustava između posetilaca i izlagača.

  1. Sajam poljoprivrede nastavlja da bude ključna platforma za predstavljanje najnovijih dostignuća u poljoprivredi, jačanje poslovnih kontakata i unapređenje sektora.

Očekuje se da će tokom trajanja sajma, koji će trajati nekoliko dana, manifestacija privući veliki broj posetilaca i učesnika, doprinosići daljem razvoju poljoprivredne industrije u regionu.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca