Kupusijada u Mrčajevcima

Kupusijada je tradicionalna poljoprivredno–turistička manifestacija koja se održava svake godine u septembru u Mrčajevcima.

Manifestacija Kupusijada u Mrčajevcima se organizuje od 2002. godine u trajanju od tri dana, uvek trećeg vikenda u septembru, što znači da će ove godine biti upriličena od 13. do 15. septembra.

Manifestacija je takmičarskog karaktera – takmičari pripremaju kupus iz zemljanog lonca, takozvani svadbarski kupus i takmiče se u tri kategorije:

Prateće događaje čini bogat kulturno-umetnički program sa koncertima poznatih estradnih umetnika, Narodnog orkestra i brojnih folkornih ansambala.

Ove godine, prvi dan je rezervisan za muziku, dok se drugog dana već od 09:00 polako potpaljuje vatra, kako bi kupus bio na vreme spreman za konzumaciju. Tog dana će se održati takmičenje u sve tri navedene kategorije, a nakon toga svečano otvaranje manifestacije, i celovečernji muzički program.

Trećeg dana je planirano proglašenje pobednika, i koncert Dragice Zlatić. Tradicionalno, svake godine ovu manifestaciju poseti veliki broj posetilaca, a dobrodošli su svi ljubitelji dobrog provoda – i dobrog kupusa.

 

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca