Konferencije o ženskom preduzetništvu u poljoprivredi

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju konferenciji pod nazivom „Unapređenje uslova za razvoj ženskog preduzetništva u oblasti poljoprivrede u Vojvodini i značaj digitalne edukacije“, koja će se održati 19. septembra na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Ova konferencija je deo ENAG projekta sufinansiranog sredstvima Evropske unije u okviru Interreg VI-a programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije.

Konferenciju će otvoriti prodekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Nenad Magazin, koji će predstaviti TALLHEDA projekat, koji, uz ENAG, radi na uvođenju digitalne edukacije u poljoprivredu. Učesnici će imati priliku da čuju i druge stručnjake, uključujući direktorku Akademije ženskog preduzetništva Janu Zabunov, višu projektnu menadžerku Regionalne razvojne agencije Bačke Nikolinu Pupavac, i mnoge druge.

Na konferenciji će se razgovarati o ključnim temama kao što su digitalno obrazovanje u poljoprivredi, lokalni preduzetnički ekosistemi, podrška ženskom preduzetništvu, modeli edukacije i inovativni mehanizmi finansijske podrške.

ENAG projekat se fokusira na osnaživanje žena u ruralnim područjima kroz digitalnu edukaciju, stvaranje digitalne platforme i programe mentorstva. Projekat pruža hibridni pristup učenju, koji uključuje praktične treninge, digitalne sesije i „face-to-face“ boot kampove. Ciljna grupa su mlade žene od 15 do 29 godina, kao i žene preduzetnice u poljoprivredi.

Prijavite se na konferenciju putem ovog linka i saznajte kako možete unaprediti svoje poslovanje u poljoprivredi. Organizator je Udruženje za preduzetništvo i inovacije Foodscale Hub.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca