Dvanesti po redu „Jesenji Ukus Fest“, festival domaće hrane i pića, održaće se u subotu, 21. septembra, u Hotelu Metropol Palace u Beogradu.
Ova manifestacija okuplja najbolje domaće proizvođače iz Srbije i regiona, predstavljajući široku lepezu autentičnih proizvoda.
Posetioci će imati priliku da uživaju u nezaboravnim aromama i degustacijama najkvalitetnijih sireva, suhomesnatih proizvoda, renomiranih vina, likera, domaćih sokova i meda. U ponudi će biti i domaća pršuta, kobasice, slasni čvarci, a sve to će pratiti čaša vrhunskog vina za savršenstvo gastronomskog doživljaja. Za ljubitelje slatkiša, pripremili smo domaće kolače, čokolade i tradicionalne džemove.
Poseban događaj na ovogodišnjem festivalu biće suši radionica sa Urošem Radoičićem, nosiocem tri Ginisova rekorda i sertifikovanim suši majstorom. Uroš će otkriti tajne pripreme poznatih japanskih zalogaja.
U okviru bogatog programa, očekuje vas i panel na temu “Marketing u poljoprivredi i plasiranje proizvoda”, Zepter škola kuvanja, kao i radionice namenjene najmlađima. Takođe, biće održana i radionica “Svi darovi košnice – od meda do otrova” gde ćete saznati kako najbolje iskoristiti sve što nam pčele daruju.
Specijalni žiri dodeliće priznanja „Najbolji Ukus Srbije“ u devet različitih kategorija, dok će posetioci glasati i odlučiti o „Grand Prix“ nagradi festivala.
Pored toga, svi posetioci imaju priliku da osvoje brojne nagrade i poklone. „Ukus Fest“ u Hotelu Metropol Palace biće otvoren za posetioce od 11.00 do 20.00 časova.
Manifestacija je podržana od Skupštine grada Beograda Sekretarijata za privredu.