Ko je nova direktorka Uprave za agrarna plaćanja

Biljana Petrović, je nova direktorka Uprave za agrarna plaćanja u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Biljana je završila Filozofski fakultet, odsek socijologija, živi u Šapcu. Ima 15. godina iskutstva u bankarskom sektoru.

Biljana Petrović ima bogato iskustvo u radu sa vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava, a na poziciji direktorke Odeljenja za upravljanje prodajom agro biznisu u NLB  je  bila tri godine.  Ona je  vodila  tim od skoro 30 zaposlenih, koji su na raspolaganju vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava bez obzira gde se ona nalaze.

Šta kaže nova direktorka o učešću žena u agrobiznisu:

Žene tek treba da se izbore za veće učešće u agro biznisu. Evropske statistike pokazuju da je prosečna površina gazdinstva u vlasništvu žena dvostruko manja od površine koju poseduju njihove muške kolege. Prosečno „žensko“ gazdinstvo poseduje 6, a prosečno „muško“ 12 hektara. U Srbiji, žene su nosioci oko 17 odsto gazdinstava,   Tokom 15 godina svoje bankarske karijere, nisam još srela nijednu ženu koja nije vratila kredit od prvog do poslednjeg dinara, i uvek ću podržavati žene da uzimaju kredite, da ulažu u svoju proizvodnju jer samo ako ulažete u sebe, ako radite na sebi možete da postignete uspeh. “

Želimo joj puno uspeha u radu.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca