#Okvir

Podrške

Float Therapy RESET

Terapija plutanjem se odvija u float spa kapsuli u hiperkoncentrovanom rastvoru MgSO4 reprodukujući efekte mrtvog mora u urbanim uslovima.

Pozitivni efekti MgSO4 i mrtvog mora na organizam su dobro poznati, ali se malo zna o preventivnim uticajima plutanja koje nas oslobađa od sile gravitacije, najpotentnijeg faktora spoljašnje sredine ne samo na bolest koštano-mišićnog sistema, već i na razvoj mnogih bolesti čak i na ćelijskom nivou.

Float spa terapija nas ne oslobađa samo sile gravitacije već i svih ostalih faktora: svetlosti, zvuka, ljudskog faktora.

 

Uticaj na zdravlje

 

Na dugotrajnom nivou, to pozitivno utiče na neuroplastičnost i sinhronizovanje funkcija leve i desne hemisfere kao i evolutivno različitih moždanih struktura. Na taj način se smanjuje nivo hormona stresa, kao i jačina imunoloških i endokrinoloških oboljenja. S druge strane, povećavaju se hormoni zadovoljstva i njihov uticaj na emocionalni balans, a blokiraju transmisije hroničnog bola. Ovo stanje povećava i koncentraciju, samopouzdanje, kordinaciju, ubrzava proces učenja.

 

Epsom so ( MgSO4 )

 

Veoma je popularna u čišćenju kože i pora, ujedno opušta telo i oslobađa od stresa.

Istraživanja potvrđuju da epsom so povoljno utiče na naše raspoloženje i povećava nivo energije, pozitivno utiče na san. Ubrzava zarastanje rana, otkanja migrenu, leči bolesti disajnih puteva, podstiče cirkulaciju, opušta mišiće, podstiče rast kose i noktiju. Naučno je dokazano da 1h plutanja menja čak 4h kvalitetnog sna.

 

 

Link: https://www.nlb.rs/float-therapy-reset

Povezano:

Radno vreme ekspozitura:

Radno vreme Kontakt centra: