Odobren prvi subvencionisani kredit Ministarstva poljoprivrede

NLB Komercijalna banka, članica NLB Grupe, isplatila je prvi agro kredit iz ovogodišnjeg programa subvencija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kredit je odobren klijentu iz sela Rastine u opštini Sombor koji će sredstva iskoristiti za razvoj stočarstva i podrazumeva fiksnu kamatu od tri odsto na godišnjem nivou, uz dodatnu pogodnost u vidu polise osiguranja kupljenih grla, za koju troškove snosi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Banka je, kao jedan od lidera u realizaciji ove vrste plasmana, pozvala i sve druge poljoprivrednike da iskoriste ovogodišnji program i podnesu zahtev za subvencionisane kredite namenjene nabavci poljoprivredne mehanizacije i opreme, repromaterijala, kao i biljnoj i stočarskoj proizvodnji, ali i beskamatnoj nabavci mineralnog đubriva.

Subvencionisani agro krediti odobravaju se u iznosu do šest miliona dinara za fizička lica ili preduzetnike, odnosno do 18 miliona dinara za pravna lica, uz fiksnu kamatnu stopu i rok otplate do 60 meseci, u zavisnosti od namene.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

07.09.2024.

Održana “Srbobranska brazda“

06.09.2024.

Održan sastanak predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Udruženja odgajivača svinja Srbije i predstavnika mesne industrije

04.09.2024.

Ovo je istina: Hladnjačari isplatili više od 90 odsto obaveza prema proizvođačima maline

30.08.2024.

Iz opštinske kase izdvaja se 19 miliona za agrar

28.08.2024.

Ivana Popović: Pojačane mere nadzora i kontrole uvoza svinjskog mesa, kao i prometa mesa i mesnih prerađevina

27.08.2024.

Pojačane kontrole u prometu svežeg voća i povrća i u predizvoznom postupku

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca