Produžen konkurs do 4. juna

Konkurs za podsticajna sredstva iz Lokalnog fonda za razvoj poljoprivrede u opštini Sečanj za kupovinu mehanizacije, priplodnih grla, za pčelare…

Opština Sečanj u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj – Banat objavila je ovaj konkurs sredinom maja, a raspisan je u okviru aktivnosti „Lokalni fondovi za podsticaj razvoja poljoprivrede“ uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA.

Konkursom je planirana podrška fizičkim licima koja su nosioci komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava i koja se bave proizvodnjom i preradom hrane. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 3 miliona dinara za 2024. godinu i namenjena su za kupovinu kvalitetnog priplodnog materijala, poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kao i za investicije u pčelarstvo, voćarstvo i povrtarstvo.

Korisnici sredstva vraćaju bez kamate tokom perioda od tri godine u fond, iz kojeg će se nakon toga podržavati drugi poljoprivrednici, uz grejs period od godinu dana.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca