Festival štrudli evo i gde

Jedna od najslađih vojvođanskih tradicionalnih kulturno-turističkih manifestacija – „ŠTRUDLIJADA“ održaće se u parku u centru Novog Miloševa, 02.08. u okviru seoske slave Sveti Ilija, koja će ove godine trajati tri dana.

Pored gostoprimljivosti i ljubaznosti, poznati su Miloševčani upravo po Štrudlijadi i najraznovrsnijim oblicima ove slatko – slasne tradicionalne poslastice. Uz bogat kulturno umetnički program, razna takmičenja, Novomiloševčani su poslednjih godina stvorili prepoznaljivu manifestaciju u čijem je fokusu, naravno, već prepoznatljiva banatska štrudla.

Pored takmičenja u pripremanju najukusnije štrudle, mini radionice „Ruke u testu“, gde deca učestvuju u pravljenju ove banatske poslastice, pravi se i najduža štrudla. Vrsne domaćice “stare škole”, i mlađe domaćice kojima je ovo prilika da se pokažu i dokažu, mese najukusnije štrudle od: sira, maka, višanja, oraha, rogača…

Osim dobrog zalogaja, ovo je prilika da obradujete sebe i nekim lepim radovima majstora starih zanata, i da se osladite: alvama, kretošem, svilenim bombonama i poklonite dragoj osobi jedno veliko licidersko srce.

Možete razmeniti recepte sa ljubaznim domaćicama iz Udruženja žena Novo Miloševo i steći prijatelje za ceo život. Događaj prati izuzetan kulturno – umetnički program sa banatskim motivima pesama i igara a u stilu prave seoske manifestacije, pruža posetiocima osećaj i doživljaj života u starom Banatu.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca