Uspešna saradnja Ministarstva poljoprivrede i Zadružnih saveza

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa predsednikom Zadružnog saveza Srbije Nikolom Mihailovićem, predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine Jelenom Nestorov i sa predsednikom Opšteg saveza za poljoprivredu i ruralni razvoj Nebojšom Prekićem, sa kojima je razgovarao o načinima funkcionisanja njihovih asocijacija i organizacija i budućim aktivnostima.

Na sastanku je istaknuto da ove asocijacije i organizacije okupljaju više od 3.000 zadruga sa više od 100.000 članova, te je ukazano na to da dugogodišnja uspešna saradnja koju imaju sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede treba da se nastavi i u budućnosti.

 

Nakon što su sagovornici ministru obrazložili i izazove sa kojima se suočavaju, a za čije prevazilaženje bi im bila značajna pomoć Ministarstva poljoprivrede, ministar Martinović najavio je posete zadrugama i razgovor sa članovima, kako bi se zajednički došlo do održivih rešenja.

Sastanku su prisustvovali šef Kabineta i pomoćnik ministra Anja Javor, pomoćnici ministra Nenad Katanić i Aleksandar Bogićević, kao i Dijana Gavanski Dejanović iz Opšteg saveza za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca