Tradicionalna manifestacija „Tambura u srcu Deronja“ biće održana 5. jula, a tim povodom, Ženski rukometni klub „Deronje“ organizovaće gastronomsko takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša pod nazivom „Zlatni kotlić“, navodi Agro Tv.
Pravo učešća imaju ekipe od po osam članova, a svaka prijavljena ekipa dobija četiri kilograma mesa i dve vekne hleba. Priprema jela obavljaće se na plin, a takmičari bi trebalo da ponesu svoju plinsku bocu, kao i začine, luk, pribor i ostalu opremu koja je potrebna za pripremu jela. Kotizacija po ekipi iznosi 6.000 dinara, a prijave su otvorene do 3. jula.
Okupljanje učesnika zakazano je za 12 časova, a podela namirnica počinje u 13 časova. Ocenjivanje pripremljenih uzoraka počeće u 17 časova, dok će pobednička ekipa biti proglašena u 18:30 časova.
Dodatne informacije dostupni su na brojeve telefona: 062/145–08–15 i 065/872–04–60.