Povrtarstvo

Povrtarstvo – Sve o povrtarstvu na jednom mestu! Najnovije vesti, saveti i informacije o uzgoju povrća, zaštiti useva i najboljim praksama u povrtarskoj proizvodnji.

10.06.2025.

Zakidanje vrhova biljaka naziva se dekaptiranje i njime se postiže zaustavljanje rasta, te potpomaže formiranje i zrenje plodova. Obavlja se

06.06.2025.

Srbija je u poslednjih 3 godine jedna od zemalja sa najvećim trendom rasta uvoza konzumnog krompira. Uvoz u prethodne 3

30.04.2025.

  Paprika je jednogodišnja biljka iz porodice Solanaceae. Paprika se koristi kao povrće, začin i lek. Cenjena je zbog visokog

09.04.2025.

Salata je veoma značajna povrtarska kultura. U zatvorenom prostoru, pored paradajza, paprike i krastavca salata zauzima stalno mesto u ciklusu

27.03.2025.

Sadnju treba obaviti što je ranije moguće, a najkasnije do kraja marta, čim vremenske prilike dozvole. Najpre treba izvršiti pripremu

18.03.2025.

U toku je proizvodnja rasada kupusnjača namenjenih za ranu prolećnu proizvodnju. U zavisnosti od lokaliteta i biljne vrste, rasad se

17.03.2025.

Mladi luk srebrnjak je prvo sveže povrće koje stiže iz bašte u rano proleće. Doduše, poslednjih godina se često gaji

06.02.2025.

Klimatske promene su dovele do smanjenja prinosa i kvaliteta u konvencijalnoj proizvodnji. zato je potrebno posvetiti veću pažnju plodoredu. Njime

29.01.2025.

Karfiol (Brassica oleracea var. botrytis) je povrtarska kultura poznata po svojoj nutritivnoj vrednosti i širokoj upotrebi u kulinarstvu. Uzgoj karfiola

20.01.2025.

Kupus je jedna od najzdaravijih namirnica koju treba redovno jesti. Tokom zime nutricionisti posebno preporučuju kiseli kupus koji ima brojne

Reklamni prostor

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca