Vinogradarstvo

Vinogradarstvo – Sve o vinogradarstvu na jednom mestu! Najnovije vesti, saveti i informacije o uzgoju vinove loze i proizvodnji vina.

10.12.2024.

Srpske vinarije su u velikom broju otvorile svoja vrata za turiste, svesne da je vinski turizam grana koja se u

04.12.2024.

Marselan – sorta nastala u Francuskoj, gde se i najviše gaji uz stalno rastuću dinamiku širenja u novim vinogradima. Inače

10.11.2024.

Od 11. do 15. novembra Srbija će ugostiti jedno od najvažnijih takmičenja u svetu somelijera – ASI Best Sommelier of

07.10.2024.

Bentonit je vrsta gline, koja je po sastavu hidratisani aluminosilikat, a za bistrenje vina koriste se dve vrste natrijumov i

01.10.2024.

Posle izvršene berbe transport vinskog grožđa je sledeći korak od koga u mnogome zavisi kvalitet budućeg vina. Sama berba vinskog

20.09.2024.

Odležavanje vina jedna je od ključnih faza u proizvodnji koja utiče na ukus i kvalitet vina. Nekad se vino čuvalo

30.08.2024.

Posle izvršene berbe transport vinskog grožđa je sledeći korak od koga u mnogome zavisi kvalitet budućeg vina. Sama berba vinskog

20.08.2024.

Vinova loza se u subotičko-horgoškoj peščari gaji vekovima. Decenijama je ova regija bila uspavana kad je u pitanju proizvodnja vina,

14.08.2024.

Tamjanika (ili tamnjanika) je gotovo epska paradigma srpskog vinogradarstva i vinarstva. Sorta koja je do pre samo četvrt veka bila

13.08.2024.

Prilikom određivanja momenta za početak berbe stonih sorti vinove loze posebno treba voditi računa da ukus i spoljašnji izgled grozda

Reklamni prostor

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca