Sastojci Količina
tikvice 2 srednje
meso 300g
crni luk (iseckan) 1 glavica
beli luk 2 čena
biber 1/3 kašičice
so 1/2 kašičice
jaje 1
pavlaka 2dl
šargarepa 2 srednje
začin 1 kašika
krompir 4 srednja
mleko 2/3 čaše

Kako pripremiti

  • Tikvice oljuštite, presecite uzduž na pola i izdubite. Krompir isecite na kriške i kuvajte ga sa šargarepom u slanoj vodi dok ne bude polu skuvan. Propržite malo crni i beli lukna ulju. Sklonite sa vatre i dodajte meso, začin, so, biber i ulupano jaje. Šargarepu iseckajte na kockice i dodajte mesu. Sve lepo izmešajte. Napunite tikvice sa filom. Vatrostanu činiju poprskajte sa malo ulja, poređajte tikvice i okolo njih krompir. Umutite pavlaku sa mlekom i prelite preko tikvica i krompira. Peći 50 minuta na 200 stepeni.