Ilustracija, foto: onlinekuharica.com
Sastojci | Količina |
tikvice | 2 srednje |
meso | 300g |
crni luk (iseckan) | 1 glavica |
beli luk | 2 čena |
biber | 1/3 kašičice |
so | 1/2 kašičice |
jaje | 1 |
pavlaka | 2dl |
šargarepa | 2 srednje |
začin | 1 kašika |
krompir | 4 srednja |
mleko | 2/3 čaše |
Kako pripremiti
- Tikvice oljuštite, presecite uzduž na pola i izdubite. Krompir isecite na kriške i kuvajte ga sa šargarepom u slanoj vodi dok ne bude polu skuvan. Propržite malo crni i beli lukna ulju. Sklonite sa vatre i dodajte meso, začin, so, biber i ulupano jaje. Šargarepu iseckajte na kockice i dodajte mesu. Sve lepo izmešajte. Napunite tikvice sa filom. Vatrostanu činiju poprskajte sa malo ulja, poređajte tikvice i okolo njih krompir. Umutite pavlaku sa mlekom i prelite preko tikvica i krompira. Peći 50 minuta na 200 stepeni.