Domaćinski recepti

Da li ste čuli za ovu gljivu

Na osnovu slika početnici bi zaključili da judino uvo (Auricularia Auricula-Judae) i nije gljiva. Međutim, ovo je samo dokaz raznorodnosti sveta gljiva. Postoji veliki broj pihtijastih vrsta od kojih neke...





Evo morate probati

Na festivalu,, Prolećni ukus fest“ pažnu nam je privukao štand sa ćurećim mesom,pod nazivom,, Igra ukusa” i dva mladića nasmejanog lica, puni šale.  Tri generacije, dve porodice i...


Svetski sir iz Banata

,,Srećna koza” je porodično poljoprivredno gazdinstvo  iz Velikog Gaja u Banatu, blizu granice sa Rumunijom. Veliki Gaj se nalazi u krajnjem istočnom delu opštine, na svega 500 metara...




Sir Belgrader: Od hobija do biznisa

Veoma upečatljivo gurmansko iskustvo svakako je punomasni polutvrdi sir sa pečatom BELGRADER. Osnivač ovog brenda Milan Stojilković, bio je profesionalni ronilac pri holandskoj vojsci. E sad, ako ste...


Kako pravilno sušiti meso

NAKON pravilnog usoljavanja, meso se u domaćinstvima uobičajeno suši, odnosno izlaže dimu. Dimljenjem se mesu oduzima vlažnost, koja ubrzava razvoj bakterija, a meso na taj način dobija i...


1 2 3 7