
Mitrovačka dobra bašta
Žene u selu Grgurevci u Sremu, odlučile su da to osnuju udruženje „Mitrovačka dobra bašta“ .Proizvodi sa potpisom Mitrovačke dobre baste, džemovi slatka, pekmezi, sokovi,
Žene u selu Grgurevci u Sremu, odlučile su da to osnuju udruženje „Mitrovačka dobra bašta“ .Proizvodi sa potpisom Mitrovačke dobre baste, džemovi slatka, pekmezi, sokovi,
Osnovna ideja kod proizvodnje ovih proizvoda je da se iz ploda istisne vazduh i slobodna voda, a da se umesto njih ugradi šećer. Iz tog
Badnjim danom počinje božićno praznovanje. Slavi se dan uoči Božića i ujedno je poslednji i najstroži dan Božićnog posta. Tog dana rano ujutro domaćin odlazi
Ova tvrdnja nikada nije potvrđena, ali je nesporno da konzumiranje cvekle utiče na jačanje imuniteta i zdravlja. Skoro da ne postoji mineral koji cvekla ne
Za 4 osobe potrebno je: 500 g govedine, 200 g krompira, 1 dl gustog soka od paradajza, 2 dl crvenog vina, 4 glavice crnog luka, 50
Potrebno je: * 4 bataka sa karabatakom * 4 glavice crnog luka * 1 kiselu pavlaku * 2 čaše belog vina * so, biber, suvi
Jelana Miletić,iz sela Gazdare, opština Medveđa, već šest godina unazad bavi se proizvodnjom zimnice. Ove godine svoje proizvode je izlagala je na štandu u organizaciji
Bundeva zdrava ukusna i domaća, može se koristiti na različite načine, jesenja i zimska poslastica u vojvođanskim kuhinjama. Od bunedeve se može napraviti, salata, ajvar,
U onom delu Srbije gde priroda odiše svojom netaknutošću i svežinom, tamo gde gotovo svaka srpska porodica ima svoj recept za pravljenje ovog tradicionalnog pića,
Kuvana rakija, u narodu poznata kao ,,šumadijski čaj”, nezaobilazan je deo svake zimske svetkovine. Ponekad je dovoljno samo da prođete pored kazana u kome se
Reklamni prostor