Hrono ishrana je postala veliki hit širom sveta. Hrono ishrana nije samo promena ishrane, neko i kompletan način života. Smišljena u Francuskoj još 1986. godine, kod nas je tek sada u ekspanziji. U ovoj ishrani ne morate da vodite računa o broju kalorija i količini hrane, ali morate da jedete u određeno vreme i da pravilno kombinujete namirnice. Za doručak smete da jedete sve: ugljene hidrate, proteine, masti. Ali bi trebalo da vodite računa da izbegavate pšenicu i kukuruz. Dozvoljena brašna su sva ostala: speltino, ječmeno, ražano, heljdino, ovseno.. U ovoj broju, daćemo vam recept kako se sprema hrono hleb.
Potrebni sastojci :
- 200 gr integralnog pšeničnog brašna
- 200 gr ražanog brašna
- 100 gr heljdinog brašna
- 400 – 500 ml mlake vode
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika semenki suncokreta, lana, susama…
Priprema :
Izmešati sve suve sastojke, dodati ulje, vodu. Dobijenu smesu ostaviti da odstoji 1-2 h, staviti u podmazan pleh, premazati uljem i peći na 180 stepeni oko 45 minuta.
Uživajte!