Testo
- 4 šoljica vode
- 2 šoljice ulja
- Na vrh noža malo soli
- i malo praška za pecivo
Staviti na ringlu da provri sve gore navedeno.
Kada je voda provrila dodati 10 – 12 kašika Naše zrno meko brašno T-400.
Kada je testo sastavljeno ohladiti ga.
U ohladjeno testo dodavati jedno po jedno 5 komada jaja
Krofne ređati u pleh.
Fil I
- 1 l mleka
- 4 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika gustina
- 10 kašika šećera
- +5 kašika šećera
Način pripreme
mleka staviti da provri.
Posebno umutiti 4 žumanca sa 10 kašika šećera, zatim dodati brašno i gustin (i malo hladnog mleka uzeti od 1 l. mleka 5 kašika) a zatim dobijenu masu sipati u provrelo mleko neprestano mešati dok se ne zgusne.
Preostala 4 belanca dobro umutiti sa 5 kašika šećera pa dodavati deo po deo žuti vreo fil.
Kada se fil ohladi puniti krofne.
Prvo žuti fil pa umućen šlag.
Fil II
- 300 g šlag kreme
- 2 dl mleka
Od ove mase dobiju se 20 većih krofni.