Nemačka kompanija „Tenis“ počeće da radi u Srbiji

Nemačka kompanija „Tenis“ počeće da radi u Srbiji krajem ove godine, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
On je rekao da „Tenis“ pravo prvenstva zakupa dobija tek prvog novembra ove godine, a do tada će, prema rečima ministra, lokalni poljoprivrednici moći da licitiraju za to zemljište. „Tenis“, nemačka kompanija za proizodnju mesa, čiji se dolazak najavljuje već nekoliko godina, u avgustu prošle godine je dobila dozvolu državne komisije za zakup više hiljada hektara državnih oranica u Kikindi i u Zrenjaninu na 30 godina.
„Pravo prvenstva zakupa za Tenis je dato od 1. novembra 2018. godine. Poljoprivrednici na prostoru Zrenjanina i Kikinde će na osnovu licitacije moći da uđu i zemljište i da tamo obrađuju poljoprivredno zemljište. Svaka priča ne znam kako bi ušli ranije Tenis kad mu je pravo dato od prvog januara 2018. godine. Tako da sa Tenisom nema nikakvih problema, ta investicija će biti realizvoana, na tri farme i plus se ide na prerađivačku industriju. Od prvog novembra 2018. oni ulaze u investiciju, tokom proleća 2019. oni kreću sa izgradnjom prve farme, onda tako godinu za godinom u tri godine treba da budu izgrađene tri farme, i onda na kraju da ide jedna klanica“, rekao je Nedimović.