Međunarodni institut za ukus iz Brisela dodelio je nagrade za prvoklasan ukus za pet proizvoda iz Srbije.
Prestižni sertifikat superiornog ukusa ponele srpske suve šljive, namaz od malina, hladno ceđeno ulje od bundeve, sirovi med sa liofilizovanom šljivom u prahu i ajvar.
Potvrda kvaliteta za tradicionalne premijum srpske prehrambene prozivode i ove godine je stigla iz Brisela.
Preko 200 svetskih kuvara i somelijera probali su na manifestaciji u Briselu „na slepo“ najraznovrsnije proizvode iz celog sveta.
Za prvoklasan ukus nagradili su i pet proizvoda srpskih kompanija „Agranela“ iz Valjeva, „Real Red Raspberry“ iz Bečeja, „Ecovital“ iz Bikić Dola, „Happy Honey“ iz Beograda/Kučeva i „Strelu“ iz Leskovca.
Učešće na ovoj manifestaciji i nagrada Medjunarodnog instituta za ukus prilika je da se promoviše srpska industrija visokokvalitetne hrane i otvore novi putevi medjunarodne saradnje.
Nagrađeni srpski proizvođači su se predstavili briselskoj publici i na prijemu koji je ogranizovala Ambasada Republike Srbije u Belgiji i Misija Republika Srbije pri EU.