Priznanja u ženske ruke

U organizaciji grada Kraljeva, Nacionalnog naučno-poslovnog centra ,,World” iz Kraljeva, Fakulteta za menadžment iz Sremskih Karlovaca i Balkanskog naučnog centra Ruske akademije prirodnih nauka, održana  je  7. JEEP Međunarodna naučna Agrobiznis konferencija, u hotelu Grand & Spa, na Kopaoniku.

 Uručene su i Povelje “Stazama Nemanjića – Dolina kraljeva, vekova i jorgovana” , koje se   dodeljuju svake godine, i regionalnog su karaktera. Jedne od dobitnica su  narodna poslanica  Jedinstvene Srbije (JS) u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Jelena  Vujić Obradović,i  urednica portala Domaćinska kuća, Svetlana Kovačević.

Ova nagrada je, pre svega, afirmacija i potvrda za parlamentarni rad moje stranke, domaćinske Jedinstvene Srbije, koja stoji iza nas i koji ne bi bio moguć bez mojih kolega iz Poslaničke grupe JS, našeg timskog domaćinskog rada i ogromne podrške mog predsednika, Dragana Markovića Palme”, istakla je Jelena Vujić Obradović zahvalivši se na nominaciji i oceni Međunarodnog stručnog žirija prilikom uručenja ovog velikog i prestižnog priznanja.

“Domaćinska kuća’’ internet portal osnovan je 2017. godine uz podršku firme ‘’Simple Look’’, istaknutih poljoprivrednih novinara i stručnjaka iz oblasti poljoprivrede, a sve u cilju predstavljanja poljoprivrede, pravih srpskih domaćina i domaćica, njihovih proizvoda, ali i svih ostalih poljoprivrednih grana kroz jedinstveni portal ‘’Domaćinska kuća’’.

Ilustracija: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Svetlana Kovačević

‘’Domaćinska kuća’’teži da na najbolji mogući način predstavi srpsko selo, srpskog domaćina i sve ono najbolje što je simbol Srbije. Takođe, cilj nam je da predstavimo i seoski turizam u najboljem izdanju, kako bi posetioci našeg portala imali pravu sliku srpskog sela, domaćina i domaćice.

‘’Domaćinska kuća’’ želi da pomogne poljoprivrendim proizvođačima kako i na koji način da plasiraju svoje proizvode, da na vreme dobiju prave i tačne informacije iz sveta poljoprivrede.

Svetlana Kovačević se agrarnim novinarstvom bavi punih  18 godina. Završila je Poljoprivredni fakultet, i prvo radno mesto joj je bilo novinar saradnik. Posle rada u vise redakcija 2017. godine se odlučuje i otvara portal Domacinska kuća.

Svaki agragni novinar mora mnogo da radi na sebi. Da svakodnevno stiče nova znanja, da radi na svojoj pismenosti, specijalizovanom i opštem obrazovanju, istakla je Svetlana. Predstavljanje primera dobre prakse, ali i ukazivanje na neke manjkavosti u sistemu, takođe je jedan od naših prioriteta, jer činjenica je da ukoliko se nešto ne objavi u medijima, to kao da se nije ni dogodilo. Novinari imaju ulogu misionara, a naša misija je i da istražimo i putem naših medija prezentujemo iskustva u oblasti agrara drugih zemalja. Zbog toga organizujemo strudijska putovanja. To su naše osnovne aktivnosti“.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

13.12.2023.

Čestitamo našim dragim kolegama – Nagrade u prave ruke

30.11.2023.

3 Banka nagradila mlade poljoprivrednike sa milion dinara

08.06.2023.

Nagrade u prave ruke

13.02.2022.

Nagrada 2,5 miliona za organsku proizvodnju

22.12.2021.

Nagrade mladim poljoprivrednicima

22.06.2021.

Specijalno priznanje za prof. dr Miću Mladenovića

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca