Prvi međunarodni, specijalizovani Sajam voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva u Srbiji održava se na Beogradskom sajmu. „Agro Belgrade“ je zamišljen kao vodeći sajamsko-konferencijski događaj na zapadnom Balkanu i u jugoistočnoj Evropi, mesto na kojem će najveći svetski otkupljivači voća i povrća, domaći proizvođači, proizvođači opreme, mehanizacije, semenske kuće, rasadnici, zadrugari i drugi stručnjaci iz branše pokazati šta nude, imaju, znaju, mogu i žele. Postavljena je i izložba najmodernijih mašina za proizvodnju, preradu i pakovanje voća i povrća.
Na štandu grada Beograda, pažnju nam je privukao stand sa sušenim voćem. Naravno na štandu grada Beograda, uvek ima dosta Mladenovčana.
Ljubomir Janković i njegova supruga Slavica, iz Vlaškog polja kod Mladenovca, već šest godina se bave proizvodnjom i prodajom sušenog voća. Prvo su krenuli sa sušenom šljivom, pa sa dunjom, kruškom, breskvom, zatim napravili čips od jabuke. Imaju i sopstvenu proizvodnju, ali dosta kupuju i od komšija.
Od jabuke suše sorte jonatan, zlatni delišes, ajdared, i najviše prodaju u rinfuzu, kao čips, krušku viljamovku, zatim kaluđerku, a od šljiva stenlej koja je po njihovim rečima najbolja za sušenje.
Imaju sušaru kapaciteta do 200 kilograma, koja suši na topao vazduh, tako da voće koje se suši zadržava svoj prvobitni ukus i miris.
Kako ističe Ljubomir, dunja se suši 5 sati, breskva 8, kruška i jabuka po 8, čips jabuke se suši 5 sati, šljiva 24 sata. Po rečima Ljubomira veliku pomoć imaju od gradske opštine Mladenovac, oni im pomažu da nastupaju na ovakvim manifestacijama.
Svoje proizvode osim na sajmovima, prodaju i u prodavnicama zdrave hrane, a i osluškuju želje kupaca.