Vreme je za višnjevaču

 

Sastojci:

1 kg višanja

400 gr šećera

oko 1 l domaće rakije ili ruma

Uveliku teglu poređajte višnje,  koje ste prethodno dobro oprali i očistili od peteljki.

Nakon toga, sipajte šećer preko višanja..

U sve dodajte oko 100 ml obične vode ( 4 – 5 kašika bi, zapravo trebalo da bude dovoljno ).

Teglu ostavite na suncu da stoji mesec dana. Najbolje bi bilo da je ne zatvarate, već da stavite tanjirić preko, jer je potrebno da voće promešate povremeno.

Nakon mesec dana, nalijte teglu rakijom. Dobijeni liker prespite u čiste flaše, a voće možete iskoristiti za pripremu nekog kolača.

Ukoliko želite, domaći liker od višanja možete spremati i sa rumom, umesto rakije.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

14.06.2023.

Ministarka poljoprivrede: Na otkupnim mestima da bude prisutna poljoprivredna inspekcija

27.05.2022.

Domaći liker od višanja

16.05.2022.

Mere zaštite i suzbijanje višnjinog surlaša

10.11.2021.

Nutela 21. veka

27.09.2021.

Z.A. Fruit -primer dobrog projekta

18.08.2021.

Pegavost lista višnje i trešnje

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca