Agrobiznis uz pomoć Kazahstana

Svi iz Srbije koji žele da se bave agrobiznisom mogu da se oslone na tržište Kazahstana, jer su mogućnosti i resursi ogromni, rekao je narodni poslanik Dragomir J. Karić, nakon onlajn konferencije o investicionim mogućnostima Kazahstana u poljoprivredi i IT sektoru.

Događaj su organizovale Ambasada Kazahstana u Srbiji i predstavništvo NK „Kazakh invest“ za Evropu, a učestvovale su brojne srpske kompanije i privrednici koji su u ovome prepoznali ogroman potencijal, kao članovi Kazahstansko-srpskog poslovnog saveta, navodi se u saopštenju.

„Neophodno je stvoriti zajedničke kompanije. Politička saradnja između Srbije i Kazahstan na veoma visokom je nivou, a ovo je šansa koju moramo iskoristiti“, rekao je Karić.

On je podsetio i da se predsednik Aleksandar Vučić tokom posete prvom predsedniku i osnivaču modernog Kazahstana Nursultanu Nazarbajevu upoznao se privrednim potencijalima te zemlje i dao punu podršku kako bi te resurse dve zemlje iskoristile na najbolji mogući način.

„Moramo koristiti odličnu investicionu klimu koja postoji i u Kazahstanu i u Srbiji“, naglasio je Karić i dodao da ne treba zaboraviti da je Kazahstan osnivač Evroazijske-ekonomske unije sa kojom je Srbija potpisala sporazum o slobodnoj trgovini i tako otvorila za sebe tržište od čak 180 miliona ljudi

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

08.04.2022.

ŠTA JE POSLOVNO PLANIRANJE U AGRO-BIZNISU

10.10.2021.

Goran Đaković: Kuda ide srpska poljoprivreda

10.09.2020.

Kompanija Dunav osiguranje sutra na radionici u Trebinju

06.06.2019.

Dogovoren sporazum o slobodnoj trgovini

06.12.2018.

Za ženske inovativne ideje 100 miliona dinara

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca