Poboljšanje života građana Medveđe

Predstavnici opština Preševo, Bujanovac i Medveđa posetili su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i sa ministarkom Marijom Obradović razgovarali o aktuelnoj situaciji u ovim opštinama, kao i o realizaciji projekata kojima bi se poboljšao život svih građana ovih opština, podstakla lokalna ekonomija, zapošljavanje, osnažilo žensko preduzetništvo, ali i podstaklo rađanje i ostanak Srba na ovim prostorima.

Na sastanku je bilo reči o saradnji sa Koordinacionim telom Vlade RS za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, ulaganjima u lokalnu privredu i poljoprivredu, kao i o projektima međuopštinske saradnje.

Ministarka Obradović je poručila da će rado posetiti sve tri opštine na jugu Srbije i lično se na terenu upoznati sa situacijom.

Ona je podržala inicijativu povezivanja jablaničkog i topličkog okruga kroz međuopštinsku saradnju Medveđe, Lebana i Bojnika, koja je najavljena za januar sledeće godine.

Sastanku sa ministarkom Obradović prisustvovali su predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, kao i predstavnici opštine Bujanovac i Preševo.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

11.04.2023.

Tradicionalna manifestacija „Vakršnji bazar“ održana u Medveđi

29.03.2022.

Turistička organizacija Medveđe na Sajmu turizma

08.12.2021.

Nebojša Arsić izabran za predsednika jednog od najvažnijih odbora SKGO

01.12.2021.

Jelena Miletić iz Gazdare sa Sajma nosi dve nagrade

22.11.2021.

Pola milijarde za zadrugarstvo Srbije!

26.10.2021.

,,Miholjski susreti sela“ u Medveđi

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca