DDOR osiguranje uz Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika

Kompanija DDOR osiguranje, tradicionalno prepoznata kao ključna institucija podrške u obezbeđivanju održivosti poljoprivredne proizvodnje, pruža punu podršku aktivnostima Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika koje nastoji da ovu značajnu industrijsku granu afirmiše i razvija u populaciji mladih profesionalaca. Potvrda za ovu tvrdnju i želju za približavanjem i mlađoj populaciji poljoprivrednika, je i činjenica da je DDOR osiguranje, kao lider na tržištu, u toku ove poljoprivredne sezone predstavilo mobilnu aplikaciju DDOR TERRA, razvijenu u saradnji sa renomiranom institucijom za upotrebu digitalne tehnologije u poljoprivredi – Institutom Biosens. U toku vikenda 22. i 23. maja, u organizaciji SUMP, u ukviru Dana poljoprivrede na platou ispred BIG šoping centra u Novom Sadu, DDOR osiguranje će svim zainteresovanim posetiocima predstaviti novu DDOR TERRA aplikaciju, pružiti neophodne informacije o ponudi kako osiguranja useva i plodova, tako i osiguranja životinja, ali i osiguranja poljoprivredne mehanizacije i drugih proizvoda i usluga iz domena osiguranja imovine ili života.

Ilustracija: Poljoprivredna mehanizacija
Ilustracija: Poljoprivredna mehanizacija

„Osigurane površine u Srbiji su na nivou od 12-15%, a u Vojvodini od 15-18% ukupnih obradivih površina. Uzimajući u obzir klimatske promene koje nas ne štede u poslednjim godinama, kao i podršku države kroz subvencije, nameće se konstatacija da je osiguranje u poljoprivredi nije trošak nego investicija koja će se kad-tad isplatiti. Kompanija DDOR osiguranje već 75 godina slovi za partnera poljoprivrednih proizvođača, ali i ostalih učesnika u agro lancu. Zbog toga, kao lideri na tržištu donosimo platformu DDOR TERRA koja će pojednostaviti i ubrzati proces prijave šteta u poljoprivredi. Sa druge strane, ova naša platforma svakako može da doprinese naporima da se ova industrija učini privlačnom mladim generacijama poljoprivrednika. Najpre time što im digitalno okruženje u kojem se inače kreću, upotpuni mobilnom aplikacijom DDOR TERRA, koja je jednostavna za korišćenje i čini proces prijave štete poput bilo koje uobičajene akcije u aplikacijama na koje smo navikli. Podrška SUMP i njihovoj akciji ovih dana je stoga potpuno logična i verujem da nam predstoje još mnoge zajedničke aktivnosti,“ izjavio je Lazar Bogdanović, direktor Sektora za osiguranje poljoprivrede DDOR osiguranja.

Ilustracija: Lazar Bogdanović, direktor Sektora za osiguranje poljoprivrede DDOR osiguranja
Ilustracija: Lazar Bogdanović, direktor Sektora za osiguranje poljoprivrede DDOR osiguranja

Predstavnici DDOR osiguranja biće prisutni u toku Dana poljoprivrede na svom štandu uz binu i pružaće svim zainteresovanim posetiocima informacije o proizvodima i uslugama osiguranja u poljoprivredi, ali svim drugim oblicima obezbeđivanja imovine i života.

Da podsetimo, DDOR TERRA je jedinstveno tehnološko rešenje namenjeno svim poljoprivrednim proizvođačima, koji od sada mogu da pomoću pametnog telefona imaju pregled svojih aktivnih polisa osiguranja useva i plodova, ali i da brzo i lako prijave štetu koja eventualno nastane na njihovom polju ili voćnjaku. Aplikacija je razvijena sa Institutom BioSens, evropskim liderom u razvoju agrotehnoloških rešenja i koristi najsavremenije GIS (Geografski informacioni sistem) modele za prijavu i procenu štete upotrebom satelitskih fotografija i naprednih filtera za odabranu parcelu sa osiguranim usevima ili plodovima, te prati njihov rast i napredak do termina za žetvu. Čitav aplikativni sistem obezbeđuje jasniju procenu rizika, a u slučaju štete preciznije kvantifikovanje gubitaka. Na ovaj način, pored jednostavnosti i tačnosti, DDOR TERRA ubrzava postupak procene i likvidacije štete.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

10.07.2023.

DDOR: Paket mera kojim bi umanjio opterećenje klijenata

12.05.2023.

DDOR osiguranje predstaviće svoju ponudu na 90. međunarodnom poljoprivrednom sajmu

30.01.2023.

DDOR na Zlatiboru predstavlja inovacije osiguranja u poljoprivredi

14.11.2022.

On-line plaćanje u DDOR osiguranju od sada i pomoću NBS IPS QR koda

17.09.2022.

Izabrano najbolje poljoprivredno gazdinstvo i tri mlada poljoprivrednika

08.09.2022.

DDOR osiguranje na 18. Šumadijskom sajmu poljoprivrede

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca