Nedimović: Novi zakon o poljoprivrednom zemljištu trebalo bi da reši mnoge nedoumice

Ilustracija: poljoprivredno zemljište, foto: S.K.
Ilustracija: poljoprivredno zemljište, foto: S.K.

NOVI zakon o poljoprivrednom zemljištu trebalo bi da reši mnoge nedoumice i probleme koje trenutno muče poljoprivredne proizvođače.

To smatra ministar Branislav Nedimović, koji je u društvu Čedomira Božić, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, u pratnji narodnog poslanika Velibora Milojičića i predsednika SO Kula Vladimira Đurovića, posetio gazdinstvo porodice Rovčanin u Sivcu.

Ova porodica se bavi ratarskom proizvodnjom, prvenstveno gajenjem šećerne repe i kukuruza, na oko 600 hektara, mahom uzetih u zakup.

– Poljoprivrednike u selu, naročito mlade, najviše zanima kako da kupe državnu zemlju ili da je dobiju u zakup na duži rok, jer se trenutno nudi na licitaciji na period od samo 12 meseci – rekao je domaćin Milan Rovčanin.

Ministar Nedimović je kazao smo još u procesu restitucije, koja će biti završena za godinu-dve

Posle toga ćemo ozbiljnije moći da priđemo problemu državnog poljoprivrednog zemljišta i rešavanju sve češćih zahteva, posebno mladih zemljoradnika, da dođu do tih oranica – predočio je ministar.

– Država će sigurno izaći u susret mladima koji žele da ostanu na imanjima svojih očeva i dedova i razvijaju i uvećavaju svoja gazdinstva.

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp

Povezano