Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava u oblasti turizma

Ilustracija: seoski turizam, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: seoski turizam, foto: Domaćinska kuća

Sekretarijat za privredu Grad Beograd 19. maja 2021. godine, raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava u oblasti turizma na teritoriji grada Beograda.
Potpisao  sam ugovore sa 21 korisnikom, dobitnicima finansijskih sredstava za sufinansiranje dela troškova za organizaciju kongresa, manifestacija, edukacija u oblasti turizma, izložbi, kao i za unapređenje programa korišćenjem informacionih tehnologija u turizmu na teritoriji grada Beograda u 2021. godini, istakao je Milinko Veličković, sekretar za privredu Grada Beograda.
Usled epidemije korone najveću štetu pretrpeo je turizam i ugostiteljstvo. Grad konstantno ulaže u pomoć turističkim i ugostiteljskim radnicima, o čemu govori i podatak da je u prethodnim godinama zabeležen konstantan rast u broju noćenja domaćih i stranih gostiju.
Veliki je izazov vratiti turizam grada na mesto koje zaslužuje.
@grad_beograd nastaviće da podržava turističke kongrese i manifestacije i nakon pandemije.
Javnim konkursom za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava u oblasti turizma na teritoriji grada Beograda u 2021. godini, Sekretarijat za privredu @grad_beograd doprineće unapređenju turističke ponude naše prestonice.

Povezano

Iz ove kategorije