Nadaleko čuvena, domaća sremska kobasica iz Šida je osvojila ukusom i mirisom ljubitelje mesnih đakonija. Tokom subote 20. novembra 2021 godine, u Šidu će se odvijati manifestacija “Sremska svinjokolja i kobasicijada”. Već je to 24. put kako se održava tako da možemo reći da je manifestacija koja se rado posećuje. Niko od posetilaca se nije vratio bez domaćih specijaliteta u cegeru, zadovoljan i sit.
Početak manifestacije je u 12 sati i u 12 i 30 sledi najinteresantniji deo ove manifestacije.
Subota je dan ove manifestacije kada će se takmičiti ekipe u pravljenju svežih kobasica. Ko bude najbrži i kvalitetno obavio zadatak čeka ga nagrada. To se sve radi sa svežim mesom tek obrađene svinje. Tajni sastojci su beli luk i crvena, ljuta paprika. Zatim sledi ocenjivanje već osušenih kobasica – žiri će biti na velikim mukama.
Sremska kobasica, ljuta, iz Šida
Sve će to začiniti tamburaški orkestar “Gospon tamburaši” – muzika će biti najbolji izbor za degustaciju kobasica i vina iz Srema. Dobrodošli!
Kontakti:
Izlagački i takmičarski deo: Stanislav Đierčan – 063 556 180
Turističke posete: Turistička organizacija Šid – 022 710 610, 022 710 088