Konkurs za dodelu sredstava za pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini.
Cilj Konkursa jeste unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda u Vojvodini, a predmet Konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za nabavku novih pčelinjih društava.
Za realizaciju Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini predviđen je ukupan iznos do 30.000.000,00 dinara.
Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50% od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 50% od prihvatljivih troškova investicije).
Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 300.000,00 dinara, odnosno 330.000,00 dinara za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 50% od prihvatljivih troškova investicije).

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi 40.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po Konkursu namenjena su za nabavku novih pčelinjih društava, nabavku opreme za pčelarstvo: košnice i kontejneri, nabavku opreme i uređaja za preradu pčelinjih proizvoda i nabavku opreme i uređaja za pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 18.02.2022.godine.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/487-4186 od 10 do 14 časova.

Tekst Konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

16.05.2024.

Kako zameniti stare matice

15.05.2024.

Konkurs za nabavku opreme

08.05.2024.

Košnice na krovovima

30.04.2024.

Sufinansiranje nove opreme za proizvodnju i preradu pčelinjih proizvoda

29.04.2024.

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju 

26.04.2024.

Konkurs za korišćenje sredstava za subvencije u poljoprivredi

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca