Tokom februara izvodi se rezidba jabučastih i koštičavih voćnih vrsta. Mirovanje voćaka se privodi kraju pa treba orezivati jabuke, kruške dunje, šljive višnje, trešnje i crne ribizle. Obavlja se zimsko prskanje voćaka, te površinska obrada zemljišta za prolećnu sadnju voćaka.
Treba nastaviti sa izvođenjem priprema i prodaje plodova, stratifikovanje semena, skidanje reznica i kalem grančica, odstarnjivanje izdanaka malina i kupina koje su donijele rod. Zemljište se priprema za sadnju voćaka, a kada je temperatura iznad nule, može se obavljati i sadnja, zimska rezidba, proređivanje i podmlađivanje krošnji starijih stabala, kao i krečenje stabala, kao i krečenje debla i osnove prvih skeletnih grana.
Pojedine vrste ukrasnog šiblja mogu se orezati već u februaru. Ovo se, pre svega, odnosi na rododendrone, kamelije, hortenzije, i božure. U ovom poslu treba biti obazriv i odstraniti samo osušene, polomljene, oštećene i suvišne grane.
Ukrasno grmlje koje dugo nije orezivano i deluje zapušteno, može se podmladiti orezivanjem tokom dve godine. U prvoj godini, već krajem zime, kada temperatura nije niža od nula stepeni, do osnove se orezuje polovina starih i nepravilno izraslih izdanaka, kao i tanke grančice. Sledeće zime orezuju se preostali stari izdanci.