Počeo Međunarodni sajam turizma

Ilustracija: Štand TO Raška
Ilustracija: Štand TO Raška

Međunarodni sajam turizma otvoren je na Beogradskom sajmu pod sloganom „Između planina i mora“, a trajaće do 27. marta.

U okviru 43. Sajma turizma biće održan i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca-oprema, a 25. i 26. marta 12. Međunarodni sajam vina Beovajn (Beowine).

Ministarska trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je otvarajući te sajamske manifestacije kazala da će Srbija ostati „atraktivna tačka na globalnoj turističkoj mapi“ i dodala da joj je čast što će tokom sajma Beograd ugostiti ministre brojnih zemalja, što će doprineti jačoj turističkoj saradnji.

Ona je navela da je u Srbiji u 2021. godini ostvareno 1,5 milijardi deviznog priliva od turizma, čime je oboren rekord iz 2019. godine.

Na međunarodnom sajmu turizma učestvovaće više od 40 domaćih i stranih tur-operatora, a predstaviće se 13 zemalja: Grčka, Turska, Egipat, Crna Gora, Tunis, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Madjarska, Slovačka, Maldivi, a pojedinačno će nastupiti izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

Na Sajmu turizma u halama 1 i 4 Beogradskog sajma učestvovaće turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, međunarodni tur-operatori…

Svrljižani promovišu  zdravu hranu, sir, belmuž, kačkavalj i ostale proizvode iz svrljiškog kraja. Emina Stefanović   predstavlja  svrljišku tradicionalnu nošnju, rukotvorine i tradicionalne kolače.

„Naš zadatak je da Svrljig predstavimo u najboljem svetlu , a sve u cilju promocije turizma i lepota svrljiškog kraja“, istakla je Emina. 

Ovogodišnja manifestacija biće usmerena ka oporavku i obnovi turističkog ambijenta, kao i promociju trendova i inovacija koje će oblikovati budućnost turističke industrije. Sa sajmom će krenuti talas nove energije, a kroz uspostavljanje kontakata i umrežavanje učesnika, trasiraće se pravac ostvarivanja boljih poslovnih rezultata.

Iz TO Raška su nam istakli da je ponuda fokusirana na turiste koji vole odmor, šetnu i lepote Kopaonika. Tu je naravno i Jošanička Banja, kao i kultirsno istorijske znamenitosti Raške.

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp

Povezano

Najčitanije danas

Iz ove kategorije

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca