Lakše do registracije mašina

Registracija poljoprivrednih mašina i traktora ukoliko ista nemaju potrebnu dokumentaciju, izgubljena je ili ne postoji biće olakšana vlasnicima. Potrebno je da imaju izjavu dva svedoka o tome da je vozilo u vlasnišvu imenovanog lica, mehanizacija starija od 10 godina uz dokaz o prijavljenom poljoprivrenom gazdinstvu.

Čest slučaj je da vlasnici poljoprivredne mehanizacije za istu nemaju potrebnu dokumentaciju, dokaz o vlasništvu i poreklu vozila. Olakašica pri registarciji poljoprivdnih mašina uz dva svedoka, od velikog je značaja potvđuju poljoprivrednici.

Pravilnikom o registraciji, prema izmenama koje su stupile na snagu 2. aprila traktori i druga poljoprivredna mehanizacija koja je starija od deset godina, a nije upisana u jedinstveni regostar, a iz opravdanih razloga za nju ne postoji dokumentacija od sada će moći da se registruje uz izjavu dva svedoka overenu kod notara da je vozilo u posedu imenovanog lica duže od pet godina kao i dokaz o poljoprivrednom gazdinstvu.

Vlasnici vozila koji iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti da pribave odgovarajući dokaz o vlasništvu i poreklu vozila imaće mogućnost da vozilo registruju po navedenim uslovima ukoliko do 30. decembra 2024. godine podnesu zahtev uz drugu propisanu dokumentaciju.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

31.08.2023.

Javni poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor

12.11.2022.

Opština Raška: Poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor

29.03.2022.

Biljana Petrović: Vodeća smo banka po broju i iznosu isplaćenih kredita

28.03.2022.

Ključevi za 12 poljoprivrednih mašina uručeni su vlasnicima

18.02.2022.

Pojačana kontrola u saobraćaju

16.02.2022.

Od sutra podnošenje zahteva za traktore

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca